Dierenarts Stephanie Maere

Dierenarts Stephanie Maere

Stephanie studeerde in 2003 met grote onderscheiding af aan de Universiteit Gent als Dierenarts. Aansluitend volgde ze een internship en bleef zo nog een jaar verbonden aan de faculteit Diergeneeskunde. Hierna werkte ze nog een aantal jaren in dierenklinieken in het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

In 2008 opende ze de dierenartsenpraktijk in Oostduinkerke.

Haar interesses zijn, naast algemene diergeneeskunde, vooral tandheelkunde en chirugie.

In 2017 behaalde ze het diploma "Vakdierenarts kleine huisdieren".

Dierenartsassistente Sara Gesquiere

Dierenartsassistente Sara Gesquiere

Sara studeerde in 2015 af als bachelor in de dierenzorg aan de Katholieke Hogeschool te Roeselare. Tijdens deze studie volgde ze meerdere stages in dierenartspraktijken. Aansluitend op deze opleiding startte ze haar job als dierenartsassistente in onze praktijk. Zij is iedere voormiddag  tussen 8u30 en 12u30 aanwezig op de praktijk. Haar taken binnen de praktijk zijn zeer afwisselend: van de voorbereiding van een operatie, assisteren tijdens operaties tot de nazorg van de (gehospitaliseerde) patiënt na de operatie, helpen tijdens de consultatie... Daarnaast kan je haar vaak terugvinden in de wachtzaal om u advies te geven over de ideale voeding , ontworming, of om gewoon al uw andere vragen te beantwoorden. 

Verder volgt Sara geregeld nieuwe opleidingen over diverse onderwerpen.

Dr. Sarah Claerhoudt

Dr. Sarah Claerhoudt

Sarah werkt freelance op de praktijk, zij staat in voor de gespecialiseerde medische beeldvorming. Je kan bij haar ook terecht voor echocardiografie (hartonderzoek). 

In 2009 behaalde dierenarts Sarah Claerhoudt haar diploma Diergeneeskunde met grote onderscheiding aan de Universiteit te Gent. Aansluitend startte ze een doctoraatsstudie aan de vakgroep Medische Beeldvorming van de Universiteit Gent, waar ze in 2014 haar diploma als Doctor in de Diergeneeskunde behaalde. Ook volgde ze gedurende 2 jaar een specialisten opleiding in de Medische Beeldvorming aan de Faculteit Diergeneeskunde te Merelbeke. Ze nam actief deel aan congressen en is auteur van meerdere internationale artikels. Ze blijft diverse bijscholingen in binnen- en buitenland volgen. Naast haar bijzondere interesse in de medische beeldvorming, gaat haar interesse ook uit naar de algemene geneeskunde van de huisdieren.

In 2017 behaalde Sarah ook haar diploma "Vakdierenarts kleine huisdieren".